Mediji o diplomskom studiju
„ICT u poljoprivrednim znanostima“ 

18.

OSTV

Objavljeno: 1. studenoga 2020.

Osnivanje studija koji će objediniti ICT i poljoprivrednu znanost

17.

Obespravljeni

Objavljeno: 27. listopada 2020.

ICT studij spaja agronomiju i računalnu tehnologiju, a u Osijek dovodi studente iz cijele Europe

16.

OSTV

Objavljeno: 26. listopada 2020.

Drugo izdanje seminara zajedničkog projekta FAZOS-a i FERIT-a

15.

STV

Objavljeno: 26. listopada 2020.

Uspostava zajedničkog studija FAZOS-a i FERIT-a uspješno se nastavlja unatoč koronakrizi

14.

Agroklub

Objavljeno: 23. listopada 2020.

Počinje drugi promotivni seminar novog studija ICT u poljoprivrednim znanostima

13.

Agroklub

Objavljeno: 26. veljače 2020.

ICT u poljoprivredi: Novi diplomski studij izvući će maksimum iz Slavonije

12.

AgroGlas

Objavljeno: 26. veljače 2020.

Jedinstveni studij u ovom dijelu Europe

11.

Glas Slavonije

Objavljeno: 26. veljače 2020.

REZULTAT SURADNJE FAZOS-A I FERIT-A

U Osijeku kreće ICT studij u poljoprivredi

Prvim petodnevnim pripremno-promotivnim seminarom od četiriju predviđenih počeo je projekt Razvoj i uspostava zajedničkoga studija ICT u poljoprivrednim znanostima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek (FAZOS). Riječ je, zapravo, o predstavljanju novog interdisciplinarnog dvogodišnjeg studija informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT) u poljoprivrednim znanostima koji FAZOS provodi u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek.

10.

STV

Objavljeno: 25. veljače 2020.

ICT i poljoprivreda ruku pod ruku na FAZOS-u

9.

Osijek031

Objavljeno: 24. veljače 2020.

Novi diplomski studij ICT u poljoprivredi na engleskom jeziku na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti

 

Pripremno-promotivnim seminarom na osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti predstavljen je projekt osnivanja novog diplomskog studija informacijsko-komunikacijskih tehnologija u poljoprivredi na engleskom jeziku s planom provođenja ove jeseni ili najkasnije iduće godine.

8.

Osječka TV

Objavljeno: 24. veljače 2020.

FAZOS: Novi diplomski studij ICT u poljoprivredi na engleskom jeziku

7.

HRT Radio Osijek

Objavljeno: 24. veljače 2020.

FAZOS: Novi diplomski studij ICT u poljoprivredi na engleskom jeziku

6.

Agroklub

Objavljeno: 21. veljače 2020.

Na FAZOS-u novi studij ICT u poljoprivrednim znanostima na engleskom jeziku

 

Prvi pripremno-promotivni seminar projekta Razvoj i uspostava zajedničkoga studija ICT u poljoprivrednim znanostima održat će se na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek od 24. do 28. veljače. Uz zanimljiva predavanja i radionice, sudionici će imati prilike posjetiti pokušališta te proizvodne pogone partnera iz gospodarstva.

5.

Osijek031

Objavljeno: 21. veljače 2020.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek: Prvi pripremno-promotivni seminar projekta “Razvoj i uspostava zajedničkoga studija ICT u poljoprivrednim znanostima”

Prvi pripremno-promotivni seminar projekta Razvoj i uspostava zajedničkoga studija ICT u poljoprivrednim znanostima započet će službenim otvaranjem i izjavama za medije u ponedjeljak, 24. veljače 2020., s početkom u 10:00 sati u Vijećnici Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek. Seminar će trajati sveukupno 5 dana (od 24. do 28. veljače 2020.) i uz zanimljiva predavanja i radionice, sudionici će imati prilike posjetiti pokušališta Fakulteta agrobiotehničkih znanosti te proizvodne pogone partnera iz gospodarstva.

Sudjelovanje na seminaru namijenjeno je prvenstveno zainteresiranim studentima preddiplomskih studija hrvatskih sveučilišta, ali svoj dolazak su već najavili i studenti iz Rumunjske te Bosne i Hercegovine. Od stranih sudionika, očekuje se još i dolazak gostiju iz Srbije i Mađarske na neke, njima zanimljive, dane u sklopu seminara.

Razvoj i uspostava zajedničkoga studija ICT u poljoprivrednim znanostima je projekt koji se provodi u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek, a voditelj je projekta prodekan za nastavu i upravljanje kvalitetom FAZOS-a prof. dr. sc. Zdenko Lončarić.

Vrijednost projekta je 1.798.253,29 kuna i financira se iz Europskoga socijalnog fonda. Svrha projekta je razvijanje i uspostava zajedničkoga diplomskog studija na engleskom jeziku kojim se poboljšava kvaliteta visokoga obrazovanja i relevantnost u odnosu na potrebe tržišta rada.

U Hrvatskoj, a i u zemljama jugoistočne Europe, ne postoji studij koji tako integrira biotehničke znanosti s informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. Studij ICT u poljoprivrednim znanostima, koji se sastoji od četiri semestra, stvarat će vrhunske tehnologe za razvoj, transfer i primjenu novih tehnologija u poljoprivredi, ruralnom razvoju i ostalim agrobiotehničkim djelatnostima, a temelj njihovih kompetencija bit će integrirano znanje iz agrobiotehničkoga područja oplemenjeno segmentima računarstva te informacijskih i podatkovnih znanosti i tehnologija.

4.

Glas Slavonije

Objavljeno: 10. veljače 2019.

RAZVOJ I USPOSTAVA ZAJEDNIČKOGA STUDIJA FAZOS-A I FERIT-A

Diplomski studij ICT u poljoprivrednim znanostima na engleskom jeziku

Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek 27. prosinca 2018. održana je konferencija povodom početka projekta Razvoj i uspostava zajedničkoga studija ICT u poljoprivrednim znanostima.

Projekt se provodi u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek, a voditelj je projekta prodekan za nastavu i upravljanje kvalitetom FAZOS-a prof. dr. sc. Zdenko Lončarić. Vrijednost je projekta 1.798.253,29 kuna, što se financira iz Europskoga socijalnog fonda, a svrha je razvijanje i uspostava zajedničkoga diplomskog studija na engleskom jeziku kojim se poboljšava kvaliteta visokoga obrazovanja i relevantnost u odnosu na potrebe tržišta rada. Treba naglasiti kako u Hrvatskoj, a i u zemljama jugoistočne Europe, ne postoji studij koji tako integrira biotehničke znanosti s informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. Studij ICT u poljoprivrednim znanostima, koji se sastoji od četiriju semestara (120 ECTS bodova), stvarat će vrhunski osposobljene tehnologe za razvoj, transfer i primjenu novih tehnologija u poljoprivredi, ruralnom razvoju i ostalim agrobiotehničkim djelatnostima, a temelj njihovih kompetencija bit će integrirano znanje iz agrobiotehničkoga područja oplemenjeno segmentima računarstva te informacijskih i podatkovnih znanosti. Upis prvoga naraštaja polaznika studija bit će u listopadu 2020. godine, a predavat će nastavni kadar s FAZOS-a i FERIT-a te gostujući predavači iz Francuske, Nizozemske, Australije, Njemačke i Mađarske.

3.

Agroglas

Objavljeno: 02. siječnja 2019.

Zajedničkim projektom do vrhunskih tehnologa

2.

Osječka TV

Objavljeno: 30. prosinca 2018.

ICT U POLJOPRIVREDNIM ZNANOSTIMA

Za tri godine na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti trebao bi zaživjeti nov diplomski studij nazvan “ICT u poljoprivrednim znanostima”, kojega rade u partnerstvu s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija. Studij će stvarati vrhunski osposobljene tehnologe za razvoj, transfer i primjenu novih tehnologija u poljoprivredi, ruralnom razvoju i ostalim agrobiotehničkim segmentima. Riječ je o studiju koji bi se izvodio na engleskom jeziku, u sklopu internacionalizacije visokog obrazovanja, kroz četiri semestra. Koliko je zasad poznato, po jedan sličan studij postoji u Francuskoj i Velikoj Britaniji. Temelj kompetencija ovih tehnologa bit će integrirano znanje iz agrobiotehničkog područja oplemenjeno segmentima računarstva, te informacijskih i komunikacijskih znanosti. Danas je održana uvodna konferencija, a pred strukom s FAZOS-a i FERIT-a sada je rad na razvijanju i uspostavi studija.

1.

Slavonska TV

27. prosinca 2018.

FAZOS pokreće studij ICT u poljoprivredi
na engleskom jeziku