Novosti

Najava promotivno-pripremnog seminara

24. – 28. veljače 2020.

Prvi promotivno-pripremni seminar za studente, nastavno i nenastavno osoblje održat će se o d ponedjeljka do petka, 24.-28. veljače 2020. u prostorima FAZOS-a u Osijeku, na pokušalištu Tenja i u proizvodnim prostorima Osatina Grupa d.o.o. u Tomašancima, Viškovcima i  Ivankovu.

Polaznici mogu prisustvovati na 24 različite radionice ili predavanja iz područja primjene ICT u poljoprivredi, uključujući terensku radionicu na pokušalištu i edukacijsko-tehnološku posjetu suvremenim proizvodnim sustavima Osatina Grupa d.o.o. Pored studenata preddiplomskih studija FAZOS-a i FERIT-a, planiran je dolazak studenata iz Temišvara (Rumunjska) i Tuzle (Bosna i Hercegovina) te profesora iz Novog Sada (Srbija). Seminar će održati ukupno 27 nastavnika i privrednika.

Početno predtestiranje polaznika tečaja engleskog jezika

29. siječnja 2020.

Dana 29.01.2020. u prostorima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek održano je početno predtestiranje budućih polaznika tečaja engleskog jezika. Uslugu usavršavanja jezičnih kompetencija članova projektnog tima te nastavnog i nenastavnog osoblja FAZOS-a i FERIT-a kroz ljetni semestar 2019./2020. godine obavit će EDUNOVA – USTANOVA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH.

Predtestiranju je pristupio 41 zaposlenik FAZOS-a i 11 zaposlenika FERIT-a. Ostvareni rezultati poslužit će za formiranje grupa polaznika, ali i za izradu plana i načina rada s ciljem popravljanja jezičnih kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja. Usavršavanje jezičnih kompetencija podrazumijeva rad u grupama s 30 sati individualnog angažmana svakog od minimalno 40 polaznika. Težište aktivnosti tečaja bit će konverazcija, prezentacije, predavanja, analize i rasprave o temama prikladnim za manje grupe polaznika tečaja.

Održana početna konferencija projekta Razvoj i uspostava zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“

27. prosinca 2018.

Početna konferencija projekta Razvoj i uspostava zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“ održana je u prostorima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti 27. prosinca 2018. godine s početkom u 11 sati.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek zajedno s projektnim partnerom Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek provodi projekt Razvoj i uspostava zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“, koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

O ciljevima projekta i njegovom značaju govorili su dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek prof. dr. sc. Krunoslav Zamić, prorektor Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Drago Šubarić, prodekani Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek prof. dr. sc Zdenko Lončarić i izv. prof. dr. sc. Tomislav Matić. Konferenciji su, pored čelništva Sveučilišta i oba fakulteta, prisustvovali članovi projektnog tima, studenti, nastavno i nenastavno osoblje FAZOS-a i FERIT-a, predstavnici grada Osijeka, Županije Osječko-baranjske, Županije Vukovarsko-srijemske, poduzetnici i predstavnici medija.

Pored osnovnih podataka o vrijednosti i financiranju projekta, predstavljeni su ciljevi projekta, planirane aktivnosti i očekivani rezultati provedbe projekta.

Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskoga socijalnog fonda (ESF) za pokretanej diplomskog zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“ na engleskom jeziku

12. listopada 2018.

Svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ održana je 12. listopada 2018. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek prijavio zajednički projekt Razvoj i uspostava zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“. Koordinator projekta ispred FAZOS-a je  prof. dr. sc. Zdenko Lončarić, a koordinator aktivnosti FERIT-a kao partnera na projektu je doc. dr. sc. Časlav Livada. Ukupna je vrijednost projekta i iznos koji financira EU 1.798.253,29 kuna, a trajanje je projekta 36 mjeseci. Ugovor su potpisali prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja,  Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, te dekan prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić u ime Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.