Novosti

4thSeminar
Graduate University Study of Digital Agriculture

04. listopada 2021.

3rdSeminar
Graduate University Study of Digital Agriculture

October 4th – 8th 2021

Faculty of Agrobiotechnical Sciences Osijek (FAZOS) &
Faculty of Electrical Engineering, Computer Science and Information Technology Osijek (FERIT)
University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek
Campus, Osijek, Croatia

Provisional Schedule day by day

3rdSeminar
Graduate University Study of Digital Agriculture

24. lipnja 2021.

3rdSeminar
Graduate University Study of Digital Agriculture
June 28th – July 2nd 2021
Faculty of Agrobiotechnical Sciences Osijek (FAZOS) &
Faculty of Electrical Engineering, Computer Science and Information Technology Osijek (FERIT)
University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek
Campus, Osijek, Croatia

Provisional Schedule day by day

Održan 2. promotivno-pripremni seminar

30. listopada 2020.

Drugi promotivno-pripremni seminar održan je u prostorima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek od 26. do 30. listopada 2020. Pored profesora, nastavnika, studenata i nenastavnog osoblja Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, seminaru su prisustvovali partneri iz privrede, kolege s Poljoprivrednog instituta Osijek i Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada iz Zagreba te studenti iz Češke, Italije i Španjolske.

Sve projektne aktivnosti, sva predavanja, prezentacije i radionice održane su na engleskom jeziku. Tijekom 5 dana održano je 19 predavanja, demonstracija poljoprivrednog traktora u preciznoj poljoprivredi te edukativna ekskurzija u Gajić, u posjet proizvodnom pogonu Filakov d.o.o. Više informacija o predavanjima prikazano je u zborniku predavanja (Proceedings – The 2nd Seminar).

Najava 2. promotivno-pripremnog seminara

20. listopada 2020.

Drugi promotivno-pripremni seminar bit će održan u prostorima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek 26. 10. do 30. 10. 2020.

Najavljeno je sudjelovanje uspješnih ICT privrednika, profesora, studenata, srednjoškolaca i proizvođača.

Bit će održano 20-ak prezentacija i edukativna ekskurzija u Baranji. Kako je navedeno u DRAFT programu, za sada je potvrđeno sudjelovanje 13 predavača. Više informacija slijedi uskoro.

Održan 1. promotivno-pripremni seminar

28. veljače 2020.

Prvi promotivno-pripremni seminar održan je 24. 02. do 28. 02. 2020.

Pored profesora, nastavnika, studenata i nenastavnog osoblja Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, seminaru su prisustvovali partneri iz privrede, profesori iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te studenti iz Rumunjske, Turske, Bosne i Hercegovine.

Sve projektne aktivnosti, sva predavanja, prezentacije i radionice održane su na engleskom jeziku.
Tijekom 5 dana održana su 22 predavanja, terenska prezentacija GPS tehnologije i bespilotne letjelice te edukativna ekskurzija u Tomašancima i Viškovcima u proizvodnim pogonima Osatina d.o.o.
Više informacija o predavanjima prikazano je u zborniku predavanja (Proceedings – The 1st Seminar).

Najava promotivno-pripremnog seminara

24. – 28. veljače 2020.

Prvi promotivno-pripremni seminar za studente, nastavno i nenastavno osoblje održat će se o d ponedjeljka do petka, 24.-28. veljače 2020. u prostorima FAZOS-a u Osijeku, na pokušalištu Tenja i u proizvodnim prostorima Osatina Grupa d.o.o. u Tomašancima, Viškovcima i  Ivankovu.

Polaznici mogu prisustvovati na 24 različite radionice ili predavanja iz područja primjene ICT u poljoprivredi, uključujući terensku radionicu na pokušalištu i edukacijsko-tehnološku posjetu suvremenim proizvodnim sustavima Osatina Grupa d.o.o. Pored studenata preddiplomskih studija FAZOS-a i FERIT-a, planiran je dolazak studenata iz Temišvara (Rumunjska) i Tuzle (Bosna i Hercegovina) te profesora iz Novog Sada (Srbija). Seminar će održati ukupno 27 nastavnika i privrednika.

Početno predtestiranje polaznika tečaja engleskog jezika

29. siječnja 2020.

Dana 29.01.2020. u prostorima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek održano je početno predtestiranje budućih polaznika tečaja engleskog jezika. Uslugu usavršavanja jezičnih kompetencija članova projektnog tima te nastavnog i nenastavnog osoblja FAZOS-a i FERIT-a kroz ljetni semestar 2019./2020. godine obavit će EDUNOVA – USTANOVA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH.

Predtestiranju je pristupio 41 zaposlenik FAZOS-a i 11 zaposlenika FERIT-a. Ostvareni rezultati poslužit će za formiranje grupa polaznika, ali i za izradu plana i načina rada s ciljem popravljanja jezičnih kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja. Usavršavanje jezičnih kompetencija podrazumijeva rad u grupama s 30 sati individualnog angažmana svakog od minimalno 40 polaznika. Težište aktivnosti tečaja bit će konverazcija, prezentacije, predavanja, analize i rasprave o temama prikladnim za manje grupe polaznika tečaja.

Održana početna konferencija projekta Razvoj i uspostava zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“

27. prosinca 2018.

Početna konferencija projekta Razvoj i uspostava zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“ održana je u prostorima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti 27. prosinca 2018. godine s početkom u 11 sati.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek zajedno s projektnim partnerom Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek provodi projekt Razvoj i uspostava zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“, koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

O ciljevima projekta i njegovom značaju govorili su dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, prorektor Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Drago Šubarić, prodekani Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek prof. dr. sc Zdenko Lončarić i izv. prof. dr. sc. Tomislav Matić. Konferenciji su, pored čelništva Sveučilišta i oba fakulteta, prisustvovali članovi projektnog tima, studenti, nastavno i nenastavno osoblje FAZOS-a i FERIT-a, predstavnici grada Osijeka, Županije Osječko-baranjske, Županije Vukovarsko-srijemske, poduzetnici i predstavnici medija.

Pored osnovnih podataka o vrijednosti i financiranju projekta, predstavljeni su ciljevi projekta, planirane aktivnosti i očekivani rezultati provedbe projekta.

Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskoga socijalnog fonda (ESF) za pokretanej diplomskog zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“ na engleskom jeziku

12. listopada 2018.

Svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ održana je 12. listopada 2018. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek prijavio zajednički projekt Razvoj i uspostava zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“. Koordinator projekta ispred FAZOS-a je  prof. dr. sc. Zdenko Lončarić, a koordinator aktivnosti FERIT-a kao partnera na projektu je doc. dr. sc. Časlav Livada. Ukupna je vrijednost projekta i iznos koji financira EU 1.798.253,29 kuna, a trajanje je projekta 36 mjeseci. Ugovor su potpisali prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja,  Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, te dekan prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić u ime Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.