Novosti

3rdSeminar
Graduate University Study of Digital Agriculture

24. lipnja 2021.

3rdSeminar
Graduate University Study of Digital Agriculture
June 28th – July 2nd 2021
Faculty of Agrobiotechnical Sciences Osijek (FAZOS) &
Faculty of Electrical Engineering, Computer Science and Information Technology Osijek (FERIT)
University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek
Campus, Osijek, Croatia

Provisional Schedule day by day

Održan 2. promotivno-pripremni seminar

30. listopada 2020.

Drugi promotivno-pripremni seminar održan je u prostorima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek od 26. do 30. listopada 2020. Pored profesora, nastavnika, studenata i nenastavnog osoblja Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, seminaru su prisustvovali partneri iz privrede, kolege s Poljoprivrednog instituta Osijek i Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada iz Zagreba te studenti iz Češke, Italije i Španjolske.

Sve projektne aktivnosti, sva predavanja, prezentacije i radionice održane su na engleskom jeziku. Tijekom 5 dana održano je 19 predavanja, demonstracija poljoprivrednog traktora u preciznoj poljoprivredi te edukativna ekskurzija u Gajić, u posjet proizvodnom pogonu Filakov d.o.o. Više informacija o predavanjima prikazano je u zborniku predavanja (Proceedings – The 2nd Seminar).

Najava 2. promotivno-pripremnog seminara

20. listopada 2020.

Drugi promotivno-pripremni seminar bit će održan u prostorima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek 26. 10. do 30. 10. 2020.

Najavljeno je sudjelovanje uspješnih ICT privrednika, profesora, studenata, srednjoškolaca i proizvođača.

Bit će održano 20-ak prezentacija i edukativna ekskurzija u Baranji. Kako je navedeno u DRAFT programu, za sada je potvrđeno sudjelovanje 13 predavača. Više informacija slijedi uskoro.

Održan 1. promotivno-pripremni seminar

28. veljače 2020.

Prvi promotivno-pripremni seminar održan je 24. 02. do 28. 02. 2020.

Pored profesora, nastavnika, studenata i nenastavnog osoblja Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, seminaru su prisustvovali partneri iz privrede, profesori iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te studenti iz Rumunjske, Turske, Bosne i Hercegovine.

Sve projektne aktivnosti, sva predavanja, prezentacije i radionice održane su na engleskom jeziku.
Tijekom 5 dana održana su 22 predavanja, terenska prezentacija GPS tehnologije i bespilotne letjelice te edukativna ekskurzija u Tomašancima i Viškovcima u proizvodnim pogonima Osatina d.o.o.
Više informacija o predavanjima prikazano je u zborniku predavanja (Proceedings – The 1st Seminar).

Najava promotivno-pripremnog seminara

24. – 28. veljače 2020.

Prvi promotivno-pripremni seminar za studente, nastavno i nenastavno osoblje održat će se o d ponedjeljka do petka, 24.-28. veljače 2020. u prostorima FAZOS-a u Osijeku, na pokušalištu Tenja i u proizvodnim prostorima Osatina Grupa d.o.o. u Tomašancima, Viškovcima i  Ivankovu.

Polaznici mogu prisustvovati na 24 različite radionice ili predavanja iz područja primjene ICT u poljoprivredi, uključujući terensku radionicu na pokušalištu i edukacijsko-tehnološku posjetu suvremenim proizvodnim sustavima Osatina Grupa d.o.o. Pored studenata preddiplomskih studija FAZOS-a i FERIT-a, planiran je dolazak studenata iz Temišvara (Rumunjska) i Tuzle (Bosna i Hercegovina) te profesora iz Novog Sada (Srbija). Seminar će održati ukupno 27 nastavnika i privrednika.

Početno predtestiranje polaznika tečaja engleskog jezika

29. siječnja 2020.

Dana 29.01.2020. u prostorima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek održano je početno predtestiranje budućih polaznika tečaja engleskog jezika. Uslugu usavršavanja jezičnih kompetencija članova projektnog tima te nastavnog i nenastavnog osoblja FAZOS-a i FERIT-a kroz ljetni semestar 2019./2020. godine obavit će EDUNOVA – USTANOVA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH.

Predtestiranju je pristupio 41 zaposlenik FAZOS-a i 11 zaposlenika FERIT-a. Ostvareni rezultati poslužit će za formiranje grupa polaznika, ali i za izradu plana i načina rada s ciljem popravljanja jezičnih kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja. Usavršavanje jezičnih kompetencija podrazumijeva rad u grupama s 30 sati individualnog angažmana svakog od minimalno 40 polaznika. Težište aktivnosti tečaja bit će konverazcija, prezentacije, predavanja, analize i rasprave o temama prikladnim za manje grupe polaznika tečaja.

Održana početna konferencija projekta Razvoj i uspostava zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“

27. prosinca 2018.

Početna konferencija projekta Razvoj i uspostava zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“ održana je u prostorima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti 27. prosinca 2018. godine s početkom u 11 sati.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek zajedno s projektnim partnerom Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek provodi projekt Razvoj i uspostava zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“, koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

O ciljevima projekta i njegovom značaju govorili su dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, prorektor Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Drago Šubarić, prodekani Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek prof. dr. sc Zdenko Lončarić i izv. prof. dr. sc. Tomislav Matić. Konferenciji su, pored čelništva Sveučilišta i oba fakulteta, prisustvovali članovi projektnog tima, studenti, nastavno i nenastavno osoblje FAZOS-a i FERIT-a, predstavnici grada Osijeka, Županije Osječko-baranjske, Županije Vukovarsko-srijemske, poduzetnici i predstavnici medija.

Pored osnovnih podataka o vrijednosti i financiranju projekta, predstavljeni su ciljevi projekta, planirane aktivnosti i očekivani rezultati provedbe projekta.

Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskoga socijalnog fonda (ESF) za pokretanej diplomskog zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“ na engleskom jeziku

12. listopada 2018.

Svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ održana je 12. listopada 2018. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek prijavio zajednički projekt Razvoj i uspostava zajedničkog studija „ICT u poljoprivrednim znanostima“. Koordinator projekta ispred FAZOS-a je  prof. dr. sc. Zdenko Lončarić, a koordinator aktivnosti FERIT-a kao partnera na projektu je doc. dr. sc. Časlav Livada. Ukupna je vrijednost projekta i iznos koji financira EU 1.798.253,29 kuna, a trajanje je projekta 36 mjeseci. Ugovor su potpisali prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja,  Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, te dekan prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić u ime Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.